Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Evinizi temizlemek pek çok kişinin içini karartmaktadır. Bu durumun ana nedenlerinden biri, temizliğe nereden başlayacağınızı bilememeniz olabilir. Eğer temizlik ile uğraşmak yerine basit bir alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, kendiniz planlamanız gerekir. Planlama yapamayan çoğu kişi bu durumda, ev temizliği nasıl yapılır nereden başlanır? sorusunu sıklıkla sormaktadır.

Temizliğe Nereden Başlanır?
Evinizi temizlemeye başlamadan önce, daha az kullandığınız bir oda seçerek başlayın. Daha az tozlu bir oda seçerseniz, paspas kovasındaki su daha uzun süre dayanır. Ortamda halılar varsa, süpürün veya vakumlayın, sonrasında ise bir yüzey temizleyici ile zemini silin. Bir sonraki temizlik hedefi mutfaktır. Mutfağı temizlemeye başladığınızda, diğer odalarda kullanılan suyun kirlenmemesi için mutfak için özel temiz su hazırlamanız gerekir. Kullanılmış suyun mutfakta tekrar kullanılması hijyenik değildir. Mutfak kokulara karşı çok hassas bir yerdir. Zemini sildikten sonra halıyı veya kilimi süpürün ve temizlemeye başlayın.

Önce Çöplerden Kurtulun


Öncelikle tüm ev çöplerinizi büyük bir çöp torbasına koyun ve ardından evden çıkarın. Bu adım, temizliğe nereden başlanır? sorusunun ilk aşamasıdır. Bu sayede kötü kokuları evden uzaklaştırırsınız. Aynı zamanda temizlik bittikten sonra çöplerden herhangi bir sıvının akarak evinizin tekrardan kirlenmesinin önüne geçersiniz.

Temizliğin Temeli Havalandırma


Hava ne kadar soğuk olursa olsun, dışarıda kar yağsa bile temiz bir günde tüm evi havalandırmalısınız. Evde çocuklarınız veya hastalarınız varsa özellikle onların kaldığı odaları da havalandırmayı unutmamalısınız. Özellikle sigara içilen odada temiz havaya ihtiyaç vardır. Mümkünse, evde duman olmadığından emin olmalısınız. Evde sigara içmiyor olsanız bile evde temiz hava olması önemlidir. Evi temiz tutmak için temiz hava gereklidir. Bu yüzden temizliğe nereden başlanır? sorusunun ikinci adımı havalandırmadır.

Önceliğiniz Odalar Olsun


Temizlik için büyük bir hevesiniz olduğunda, hevesinizi kaybetmek istemezsiniz. Bu yüzden temizlenmesi zor bir yerden başlayabilirsiniz. Bu nedenle temizlik için kullanılacak bez, sünger ve suyu hazırladıktan sonra en az kullandığınız odaları vakumlayarak temizliğe başlayabiliriz. Bu oda kullanılmadığı için zaten kirlenmeyecektir. Bu nedenle zahmetsizce temizleyerek toz alabilirsiniz.

Odalarda Yüzeylere Geçmeden Kumaşlardaki Tozlardan Kurtulun


Kanepeniz evinizdeki en tozlu yerlerden biridir. Elektrikli süpürgeyi kanepedeki tozdan kurtulurken kullanabilirsiniz. Elektrikli süpürgeye ek olarak, tozlu bir alana nemli bir bez sererek de bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Tozun düşmesini sağlamak için nemli bir bezle birkaç kez vurun. Toz ıslak beze yapışacağı için tek yapmanız gereken bezi alıp yıkamak olacaktır. Bu yöntemi kullanarak koltukta toz kalmayacağını göreceksiniz.

Duvar Lekeleri


Temizliğe nereden başlanır? sorusunun bir diğer adımı duvarları silmektir. Hafif nemli bir bezle duvarı silmekte herhangi bir sakınca yoktur. Boyanız silinmeye uygun değilse silme suyuna deterjan eklemeyin. Temizleyici boyaya zarar verir. Ilık suyla hafifçe nemlendirilmiş yumuşak bir bezle silmek yeterlidir. Duvarlarınız silinebilir ise suya deterjan ekleyebilirsiniz. Lekeler varsa sirkeli su sorunu çözebilir. Bir kase sirkeyi ve bir kase suyu birleştirerek duvardaki lekeleri ovabilirsiniz. Böylelikle duvarlarınız tertemiz olacak. Eğer gerekirse kurutmayı unutmamalısınız.

Camlar ve Perdeler Aradan Çıksın


Evdeki tüm perdeleri yıkayın. Tül ve panjurları çıkarın. Uygun sıcaklık ve deterjanla temizleyin. Perdeleri hemen kapatmalısınız, yoksa kırışırlar. Makinenizde kırışık önleme özelliği varsa lütfen makineyi bu ayarda çalıştırın. Perdelerin ütüye ihtiyacı yoktur. Ayrıca stor perdeleri çıkarıp nemli bir bezle silebilirsiniz. Sonra onları yerlerine koyun. Ev temizliği nasıl yapılır nereden başlanır? sorusunun perde temizliğinden sonraki cevabı ise cam temizlemedir.
Perdeleri yıkarken camları silebilirsiniz. Bu açıdan pencereler ve çerçevelerle tek tek ilgilenmelisiniz. Camları hazır bir cam temizleyici ile silebilirsiniz. Ancak sirkeli su da iyi bir temizlik maddesidir. Tüm pencereleri ve çerçeveleri silmek için sirkeli su ve mikro besinli bez kullanın. Sonra kurumaya bırakın. Pencereleri temizlerken çok dikkatli olun. Güvenliğinizi tehlikeye atan davranışlardan kaçının. Camları sildikten sonra aynı suyla yıkayın. Ancak aynalar kolayca kirlenebileceği için haftalık temizliğe dahil edilmelidir.

Toz Alma


Temizliğe nereden başlanır? diye merak ediyorsanız, toz alma aşamasını da göz önünde bulundurmalısınız. Toz giderme muhtemelen en dikkat dağıtıcı iştir. Toz alma işlemini kimse sevmez ama maalesef tozunu almadan temizlik olmaz. Çevredeki ortamı nemli bir bezle silebilirsiniz. Her malzeme için farklı temiz su kullanmanız gerekebilir. Ahşap mobilyalar ve cam mobilyalar farklı temizlik malzemeleri ile temizlenir. Mobilyaları temizlemek için uygun temizlik malzemeleri kullanabilirsiniz. Tüm mobilyaların tozunu parça parça alırken, ortalığı toplarken de ortalığı toplayın. Sonrasında ise dağınıklığı ortadan kaldırın. Nesneleri genellikle durdukları yere yerleştirin. Varsa oyuncakları kaldırın ve kitapları düzenleyin.

Mutfak Temizliği


Mutfak temizliği ayrı bir zaman alabilir. Evin iyice temizlenmesi sürecinde mutfakta diğer yerlere göre biraz daha fazla zaman harcanmaktadır. Bu açıdan davlumbaz ve ocakları kontrol edin. Bu alanlar yağlanabileceğinden haftada bir kez iyice temizlenmelidir. Ayrıca buzdolabını kontrol etmelisiniz. Bu açıdan çürümüş ve bozulmuş malzemeleri atmalı ve dolabın içini de temizlemelisiniz.

Süpürge ve Silme


Ev temizliği nasıl yapılır nereden başlanır? sorusunun bir diğer cevabı da süpürge ve silmedir. Artık zemini temizlemenin zamanı geldi. Bu yüzden tüm evi süpürün. Eğer uygun bir eviniz varsa halıyı çıkarıp havalandırma için balkona koyabilirsiniz. Aylık (haftalık değilse) temizlemeye halı kurutmayı da dahil edebilirsiniz. Havalandırma mümkün olmasa bile halıyı halı temizleyicisine teslim edin ve mevsim değiştiğinde yıkayın. Haftalık temizlikte halıyı süpürün. Sonrasında ise zemini uygun temizlik malzemeleriyle silin.

Son Adım: Banyo Temizliği


Banyolar, tuvaletler ve mutfaklar evin en kirli alanları arasındadır. Banyo ve tuvalet temizliği uzun sürmemelidir. Banyo ve tuvaletler için haftalık ve aylık temizlik kontrol listesine zaman ayırdığınızdan emin olmalısınız. Küvet ve duşu iyice temizleyin. Kireç oluşumunu önlemek için uygun bir temizlik maddesi kullanın. Sonrasında ise paspası temizleyin, yeni havlular asın, duvarı silin, sabun ve şampuanı kontrol edin. Banyonuzun güzel kokması için ev parfümü kullanabilirsiniz. Pırıl pırıl banyolar için lavabonun iyice silinmesi gerekir. Böylelikle temizliğe nereden başlanır? sorusunun son cevabı da banyo temizliğidir.

Yumuşatıcı Çamaşır Yıkama Dışında da İşinize Yarayacak


Yumuşatıcılar sadece giysiler için uygun değildir. Evinizi şaşırtıcı derecede taze yapmak için duvarlardaki, kapı çerçevelerindeki ve süpürgeliklerdeki lekeleri çıkarmak için de kullanılabilirler. Bu açıdan bir bardak ılık suya yarım şişe yumuşatıcı koyun, mikrofiber bezin üzerine az miktarda koyun ve ardından lekeleri çıkarmak için kullanın.

Tüy Toplayıcı Rulolar Yalnızca Evcil Hayvan Sahipleri İçin Değildir Tüy toplayıcı rulolar, sıklıkla evcil hayvan sahibi olan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ancak tozları toplamak için ev temizliğinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bunun için ruloyu tozlu alana sürterek tozlardan kurtulabilirsiniz. Bu sayede ev temizliği nasıl yapılır nereden başlanır? sorusunun cevabını almış olursunuz.

ANKARA DAİR TEMİZLİK FİRMANIZ HER ZAMAN VE 7 GÜN 24 SAAT HİZMETİNİZDE 0534 041 93 97 NOLU HATLARIMIZDAN MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİMİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.

"Ev Temizliği Hakkında Bilgi, Empati Temizlik"

"Empati Temizlik Ev Temizliği Ankara"

Bize Ulaşın

0534 041 93 97